PROPRIETATI FARMACOLOGICE

Home Page | CEAIURI  NEGRE | CEAIURI VERZI | INFUZII DE FRUCTE | SPECIALITATI SUD AFRICANE | Lista ceaiuri | Mod de prparare | Proprietati farmacologice | Contact

GeneralTea

CEAIUL NEGRU

 

          Antioxidantii prezenti in ceai sunt substantele chimice care au ca principal rol protejarea celulelor organismlui. Antioxidantii neutralizeaza substantele periculoase din corp, precum radicalii liberi de oxigen, care ataca celulele organismului, dereglandu-le functionarea si favorizand aparitia bolilor.

          Exista un numar mare de dovezi care confirma faptul ca ceaiul negru protejeaza organismului impotriva bolilor cardiovasculare si a cancerului. De asemenea ceaiul negru este util la curatarea canalului digestiv deoarece este emulsificator pentru grasimi, ajutand totodata la reglarea greutatii corpului. Atit ceaiul verde, cit si cel negru au actiune diuretica, necesara, in special, persoanelor care au probleme cu rinichii. Sint antiadipoase, laxative si stimulente respiratorii. Sint indicate persoanelor hipotensive, fiind excelente stimulatoare cardiace.

          Ceaiul verde si ceaiul negru contin multe vitamine si saruri minerale, dintre care cea mai importanta fiind vitamina C. Un consum zilnic de 2 - 3 cesti, asigura un aport important de vitamine precum: B1, B2, B6, acid folic.

          De asemenea, frunzele arborelui Theea Sinesis contin tanin, aminoacizi, glucide si uleiuri volatile. Ambele ceaiuri pot inlocui cu succes cafeaua, fiind foarte bune stimulente intelectuale si fizice. O cana de ceai negru, bauta zilnic, previne si vindeca ateroscleroza.

 

CEAIUL VERDE

 

          Cercetatorii afirma ca ceaiul verde este folosit in Asia de mii de ani atat ca bautura cat si ca medicament natural, iar astazi se dovedeste ca previne si trateaza foarte multe afectiuni, avand cea mai mare valoare medicala. Ceaiul verde contine foarte putina cofeina fiind cel mai natural ceai clasic.

          De la descoperirea sa, ceaiul verde a fost recunoscut pentru proprietatile sale farmacologice :

          Taninul din compozitia sa impiedica formarea tumorilor si intareste sistemul imunitar. Contine fluorina, indispensabila pentru sanatatea dintilor, iar baut zilnic, reduce riscul aparitiei cariilor cu 50%.

          Un consum de 4 - 5 cesti ceai verde/zi previne si combate cancerul de piele. Deasemenea ceaiul verde reduce nivelul colesterolului blocand radicalii liberi sau reducand riscul pentru anumite tipuri de cancer cu 60%.

          Substantele active din compozitia ceaiul verde (catechin, theanin si saponin) ajuta la scaderea in greutate si la tratarea unor afectiuni ale prostatei.

          Are efect diuretic fiind si un xcelent laxativ, este recomandat in constipatia cronica.

       Ceaiurile verzi sunt capabile sa linisteasca durerile de stomac, ajuta in timpul procesului de digestie, este energizant, combate somnolenta, satisface senzatia de sete.

 

MATE

 

            In Yerba Mate se gasesc 196 de substante volatile, 144 se gasesc deasemenea in ceai. Infuzia este usor astringenta. Este folosita in medicina populara ca stimulent al sistemului central nervos, diuretic si antireumatic.

 

ROIBOOS

 

            Redescoperit de botanisti in secolul 18. Bogat in multe minerale naturale esentiale ca: fier, magneziu, calciu si zinc, fara cofeina si contine foarte putin tanin. Se crede ca remediaza cateva probleme medicale ca unele iritatii de piele, digestive si respiratorii. Este recomandat pentru consum pe tot parcursul zilei. Deoarece aceste ceai nu contine cofeina este recomandat persoanelor sensibile din punct de vedere cardiologic.

 

 MAIL: generalteacom@yahoo.com